lorem ipsum dolor sit amet Achtergrond Home Achtergrond Contact Over mij
© JPAJansen
Historie Na ruim 20 jaar verschillende IT- functies te hebben doorlopen, heb ik vervolgens meer dan 12 jaar als IT-manager leidinggegeven aan teams (20 - 40 personen) van interne en externe medewerkers.  Aangezien veranderen al veel langer in mijn bloed zat, heb ik de afgelopen 2 jaar als LEAN Six Sigma Blackbelt proces- veranderingen binnen diezelfde systeemontwikkelomgeving begeleid. Mijn ervaring als IT- manager heb ik voornamelijk  opgedaan als leidinggevende van teams van systeemontwikkelaars (contract- en uitbestedings- managers, projectleiders, ontwikkelaars en testers) in de financiële sector.  Mede door deze jarenlange ervaring binnen die systeemontwikkeling en mijn affiniteit met veranderen was de overstap naar blackbelt relatief snel gemaakt. Ik ben dan ook van mening dat mijn ervaring als IT- manager aangevuld met de 'gereedschappen' van een blackbelt een prima  fundament vormen voor mijn brede inzetbaarheid.
Kwaliteiten Als IT-manager ben ik uiteraard vertrouwd met het behalen van de afgesproken operationele doelstellingen.  Mede door mijn functie als blackbelt kwamen mijn kwaliteiten nog meer tot hun recht. Ik ben dan ook van mening dat het verbeterpotentieel van een team c.q. afdeling vaak onvoldoende wordt benut. Mede door de handvatten die o.a. LEAN Operational Management biedt, worden deze zichtbaar en meetbaar. Ik vind het dan ook een uitdaging om bij medewerkers maar ook bij het management dit potentieel te exploiteren. Niet meteen in complexe en grote verbeterprojecten die vaak een stille dood sterven, maar liever in vele kleinere verbeterstapjes.
Stijlen Mijn leiderschapsstijl is mensgericht met een scherp oog voor innovatie. Mijn communicatie is direct en mijn aanpak mag pragmatisch worden genoemd.  Naast de vele opleidingen die ik gevolgd heb m.b.t. consultancy  en management hebben de LEAN Six Sigma opleidingen voor Green- en Blackbelt mij heel veel waardevolle bagage opgeleverd. Achteraf gezien had ik deze kennis en kunde liever al bij mijn start als manager in huis gehad. Ook de training Proces- begeleiding heeft mij veel inzicht gegeven in het gedrag van mensen en hoe dit te gebruiken c.q. om te buigen in een richting die een organisatie nastreeft.
Slimmer samenwerken Achtergrond